Den som tänker sig en framtid som soldat gör klokt i att lägga extra tyngd på sin fysiska träning. Det krävs nämligen en stark och funktionsduglig kropp för att klara av de påfrestningar som det militära livet ställer på soldater. Om kroppen inte är förberedd på fysisk belastning är risken stor att aspiranten inte ens klarar av den militära grundutbildningen så här följer lite träningstips inför soldatkarriären.

Börja i god tid

Du kan aldrig börja för tidigt med din träning. Ju längre tid du har på dig att bygga upp styrka och kondition desto bättre förutsättningar kommer du att ha.

Ta det lugnt

Det är ingen god idé att rivstarta träningen då det ökar risken för skador. Istället bör du ta det lugnt och långsamt vänja kroppen vid de olika träningsmomenten.

Träna varierat

En soldat håller sig inte till en enda typ av fysisk övning, istället måste soldaten kunna klara av det mesta som springa, klättra, bära tung och så vidare. Du gör därmed klokt i att träna så varierat som du kan.

Den viktiga marschen

Slutligen är ett av tipsen att lägga tid på att gå långa sträckor med tung packning. Militären kallar detta för marsch och det är inte ovanligt att bärvikten uppgår till 30 kg.